Luxemburg en de Ardennen
Door: Marieke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
03 Mei 2008 | Luxemburg, Luxemburg
Vlak voor Trier wordt het minder mooi. Na een uur in deze stad gereden te hebben o pzoek naar iets mooi (we hebben geen idee wat), rijden we met koppijn van de file en uitlaatgassen de stad uit.
We komen uit bij een camping met Nederlandse eigenaar, beetje tegenvaller want het idee dat je in het buitenland zit is helemaal weg.
---
03/05: Op het gemak richting België. Het koolzaak kleurt alle velden knalgeel. Viande is een klein dorp tegen de berg opgebouwd. Al hellingproevend naar boven achter een toeristenkarretje op een klinkerweg. Toch fijn dat het niet regent.
In België rijden we nog een stuk door de Ardennen. Peter rijdt voorop, ik volg zijn inhaalactie. De motor schiet boven 6000 toeren in ene hard door! Mijn schrikreactie duwt me bijna de berm in, maar ik kan nog op tijd corrigeren.
We kiezen een camping met Belgisch biercafé. Je moet toch alles proeven dus kiezen we voor de strategie waarbij ieder volgend biertje er een is met een hoger alcoholpercentage.
Morgen weer minder stuk, de fijne snelwegen in Nederland. Op die snelwegen na, is het zeker de moeite waard om zo door een land heen te rijden. Heel anders dan andere keren dat ik hier met de auto kwam.