Net over de grens - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Marieke - WaarBenJij.nu Net over de grens - Reisverslag uit Berlijn, Duitsland van Marieke - WaarBenJij.nu

Net over de grens

Door: Marieke

Blijf op de hoogte en volg Marieke

30 April 2008 | Duitsland, Berlijn

30/04: Een betere koninginnedag is er niet. Een lang weekend weg, 5 dagen. De eerste motorvakantie als proef voor de vanakantie van de zomer naar Tsjechië. Niet te veel meenemen en kijken of we onderweg was missen.

Uurtje of 9 weg, werd uurtje of 9 wakker worden. Geen wekker gehoord. Banden oppompen, accu verwisselen, ontbijten, alles op de juiste wijze op de motor laden.

Tegen 12-en rijden we weg, op naar de A2. Snelweg is sowieso niet mijn favoriet, maar om een beetje op te schieten is het wel nodig. Eind van de middag zetten we het kamp op in Monschau. Vol met Nederlanders die ook net over de grens willen zijn.

Het weer is koud en grauw.In het cafeetje bij de camping hebben we de eerste Duitse maaltijd te pakken. Eerst een klein hapje. En na een uur nog een keer bestellen, Tja daar raken ze van in de war.

Op aandringen van de eigenaresse (en afraden van andere NL-ers) sluiten we de avond af met een Monschau-drankje. Vies is het zeker!

---

01/05: Doorgereden richting Koblenz. Veel bergen, haarspeltbochten en mooie uitzichten.

We stoppen bij een camping aan de Moussel en staan strak langs het water.